The Chrysler Minivan Fan Club Forums banner

Pęcherzyki farby

1 reading
463 views 6 replies 2 participants last post by  282970  
#1 ·
Mam Chryslera Pacifica z 2017 roku, którego maska została naprawiona po pojawieniu się pęcherzyków. Teraz mam ten sam problem z drzwiami pasażera po stronie kierowcy, które również pęcherzą się i odpryskują farbę. Brak rdzy, tylko pęcherzyki i odpryski, i to jest jedyne miejsce, gdzie to się dzieje. Samochód był zawsze trzymany w garażu. Zastanawiam się, czy to samo dzieje się z innymi samochodami.

#2 · (Edited)
Miałem to samo w mojej 5. generacji. W moim przypadku dolne panele drzwi zaczęły rdzewieć od wewnątrz na zewnątrz z powodu wody i soli zalegających w szwie drzwi i nie mogących się prawidłowo osuszyć, a także z powodu niewystarczającej ilości wosku. Na początku są to pęcherzyki, ostatecznie pokaże swoje brzydkie oblicze. Malowanie maski wytrzyma dłużej, jeśli zostanie wykonane prawidłowo. Drzwi jednak wrócą, ponieważ nie ma sposobu na usunięcie lub dezaktywację całej korozji w szwie.

#3 ·
Miałem to samo w mojej 5. generacji. W moim przypadku dolne panele drzwi zaczęły rdzewieć od wewnątrz na zewnątrz z powodu wody i soli zalegających w szwie drzwi i nie mogących prawidłowo odpływać, a także niewystarczającej ilości wosku rozpylonego w szwie.

Na początku są to pęcherzyki, ostatecznie pokaże swoje brzydkie oblicze. Malowanie maski wytrzyma dłużej, jeśli zostanie wykonane prawidłowo. Drzwi jednak wrócą, ponieważ nie ma sposobu na usunięcie lub dezaktywację całej korozji w szwie.

Zrobiłem to 4 lata temu, maska ​​nadal jest w porządku, rdza na drzwiach wróciła i właśnie zrobiłem to ponownie w tym roku.

View attachment 86648