The Chrysler Minivan Fan Club Forums banner
21 - 40 of 46 Posts
Nawet nie sprawdzam bagnetu. Po prostu dodaję 6 kwart i zamykam maskę.
Nie rób tego zbyt często, bo przepełnisz.

Czy twój pojazd brzmi czasem jak diesel?

• Like
Reactions: LEVY
Cóż, następnym razem, gdy do naszego warsztatu przyjedzie furgonetka z silnikiem 3.6 na wymianę oleju, zwrócę szczególną uwagę i udokumentuję 5 kwart i 5,9 kwart na bagnecie, tak dla zabawy. 😆 żeby zdać sobie sprawę, że nie wariuję 😆

Przysięgam, że nie mija dzień, żebyśmy jakiegoś nie dostali.

Discussion starter · #25 ·
Cóż, następnym razem, gdy do wymiany oleju przyjedzie furgonetka taka jak nasza z silnikiem 3.6, zwrócę szczególną uwagę i udokumentuję 5 kwart i 5,9 kwart na bagnecie, tak dla zabawy. 😆 Tylko po to, żeby zdać sobie sprawę, że nie wariuję 😆

Przysięgam, że nie mija dzień, żebyśmy jakiegoś nie dostali
Prosimy o poinformowanie nas również dla naszego zdrowia psychicznego!

Discussion starter · #26 · (Edited)
Pomiar bagnetem w moim 2016 DGC:

Od kołnierza do końca bagnetu: 261/4"+

Od kołnierza do górnej części zakresu krzyżowego: 24"

Wysokość kołnierza, gdy jest w rurze, jest w przybliżeniu taka sama jak grzbiet na rurze wlewu oleju.

Numer produktu 5184013AI znajduje się na bagnecie.

Mam nadzieję, że to pomoże rozwiązać zagadkę. :)

Zastanawiam się, dlaczego podają 6 kwart, zamiast 5. Musi być do jazdy w terenie :) a może dlatego, że używają oleju 5W-20 i dłuższych interwałów wymiany oleju. 5W-30 to mój wybór, jest dozwolony.
Właśnie sprawdziłem bagnet. Będę musiał to zbadać.
62317

Czy cały stary olej spływa z miski olejowej? Czy pojazd jest wypoziomowany?

Czy pojazd jest wypoziomowany?
To^^

Stwierdzam, że w przypadku niektórych samochodów nie mogę uzyskać bardzo dobrego odczytu na moim podjeździe, który ma około 2% nachylenia. Zależy to od tego, czy bagnet wchodzi do środka miski olejowej, czy na końcu. W przypadku silnika 3.6L po prostu dodaję określoną ilość oleju i nie zawracam sobie głowy bagnetem.

Zastanawiam się… Czy dodajesz 5 kwart czy 6 kwart podczas wymiany oleju?
Do tej pory raz wymieniłem olej, u dealera Dodge. Wlali pełne 6 kwart, które im dałem do wymiany. To ustawiło poziom oleju około 1/8" do 1/4" powyżej linii "Full", co jest wyżej niż lubię.

Zamierzam robić wymiany oleju w przyszłości, tak jak robiłem to we wszystkich poprzednich pojazdach, które posiadałem. Zamierzam dodawać 5,5 kwarty na wymianę oleju. Mój van nie traci zauważalnie poziomu oleju między wymianami.

Do tej pory raz wymieniłem olej, u dealera Dodge. Wlali pełne 6 kwart, które im dałem do wymiany. To ustawiło poziom oleju około 1/8" do 1/4" powyżej linii "Full", co jest wyżej niż lubię.

Zamierzam robić wymiany oleju w przyszłości, tak jak robiłem to we wszystkich poprzednich pojazdach, które posiadałem. Zamierzam dodawać 5,5 kwarty na wymianę oleju. Mój van nie traci zauważalnie poziomu oleju między wymianami.
Jak nazywasz pełną linię?

Wymieniłem olej w piątek wieczorem w moim TC z 2014 roku. Pozwoliłem mu spłynąć przez 2-3 godziny, robiąc coś innego. Mimo że na patelni była niewykorzystana kropla, zauważyłem, że po ponownym zamontowaniu korka spustowego z patelni nie kapał już olej.

Wypełniłem vana (1) pojemnikiem 5qt i (1) pojemnikiem 1qt Mobil 1. Zostawiłem vana na noc i sprawdziłem go w sobotę rano. Poziom oleju był idealnie na górnym końcu sekcji "Bezpieczny".

Wiem - Mobil nie posiada odpowiednich certyfikatów i nie jest błogosławiony przez Chryslera do pracy w 3.6. Przepraszam za moje faux-paux w zakresie smarowania. Niemniej jednak uważam, że nie ma powodu, aby go zmieniać po jeździe na syntetycznym Mobil 1 przez 185 tys. mil. Cokolwiek złego ma się wydarzyć z powodu używania niecertyfikowanego oleju, już się zaczęło.

Napełniłem vana (1) pojemnikiem 5qt i (1) pojemnikiem 1qt Mobil 1. Zostawiłem vana na noc i sprawdziłem go w sobotę rano. Poziom oleju był idealnie na górnym końcu sekcji "Bezpieczny".

^Dobrze wiedzieć!

Wiem - Mobil nie posiada odpowiednich certyfikatów i nie jest błogosławiony przez Chryslera do pracy w 3.6. Przepraszam za moje faux-paux dotyczące smarowania. Niemniej jednak uważam, że nie ma powodu, aby zmieniać po jeździe syntetycznym Mobil 1 przez 185 tys. mil. Cokolwiek złego ma się wydarzyć z powodu używania niecertyfikowanego oleju, już się wydarzyło.
Jeśli olej silnikowy nie jest w promocji, w cenie obniżonej lub w stałej niskiej cenie, nie kupuj go. Znajdź coś, co jest. Mobil 1 nie jest tu wyjątkiem.

Brak specjalnych składników w Mobil 1, w rzeczywistości celowo brakuje kilku.

Pennzoil jest prawdopodobnie najlepszym olejem syntetycznym, ale trzymam się Valvoline Daily protection 5W-30 konwencjonalnego z odrobiną tego wspaniałego syntetycznego materiału. Często jest w sprzedaży w Walmart, właśnie kupiłem kilka dzbanków.

:)

Jeśli olej silnikowy nie jest w promocji, w obniżonej cenie lub w niskiej cenie codziennej, nie kupuj go. Znajdź coś, co jest. Mobil 1 również nie jest tu wyjątkiem.

Żadnych specjalnych składników w Mobil 1, w rzeczywistości celowo brakuje kilku, najwyraźniej. :)

Pennzoil jest prawdopodobnie najlepszym olejem syntetycznym, ale trzymam się Valvoline Daily protection 5W-30 konwencjonalnego z odrobiną tego wspaniałego syntetycznego materiału. Często jest w promocji w Walmart, właśnie kupiłem kilka dzbanków.

:)
Jaki jest Twój identyfikator użytkownika na BITOG….. Jeszcze nie ugryzłem kuli Supertech, chociaż próbowałem….Pudełko Havoline 6-kwartowe jest zbyt wygodne.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

21 - 40 of 46 Posts