Właśnie skończyłem wymieniać wszystkie dźwignie zaworowe i popychacze w moim 2015 roku i nie chce odpalić. Postępowałem zgodnie z kilkoma przewodnikami online, dokręciłem wszystko zgodnie ze specyfikacją itp. i złożyłem wszystko z powrotem późno wczoraj wieczorem i nie chce odpalić. Słyszę, jak pompa paliwa włącza się, gdy wkładam kluczyk do stacyjki, a kiedy przekręcam kluczyk, słyszę, jak rozrusznik się włącza i obraca silnikiem, ale to tak, jakby nie było kompresji lub coś w tym stylu. Silnik tylko się kręci, ale nawet nie "chrupie", jakby próbował zapalić. Nie ma żadnych kodów podczas próby uruchomienia ani niczego podobnego.
Przeprowadziłem wizualną kontrolę tego, co widzę z wiązek przewodów i wszystko wydaje się być podłączone. Sprawdziłem 4 fazery wałka rozrządu, 2 czujniki położenia wałka rozrządu, cewki zapłonowe (które widzę) i wtryskiwacze (które widzę), map, maf, przepustnicę, ciśnienie oleju, temperaturę oleju i wszystkie wydają się być podłączone i w pełni osadzone.
Czy ktoś jeszcze sugeruje, co powinienem sprawdzić, zanim ponownie zdejmę górny kolektor dolotowy, aby lepiej się przyjrzeć?
Przeprowadziłem wizualną kontrolę tego, co widzę z wiązek przewodów i wszystko wydaje się być podłączone. Sprawdziłem 4 fazery wałka rozrządu, 2 czujniki położenia wałka rozrządu, cewki zapłonowe (które widzę) i wtryskiwacze (które widzę), map, maf, przepustnicę, ciśnienie oleju, temperaturę oleju i wszystkie wydają się być podłączone i w pełni osadzone.
Czy ktoś jeszcze sugeruje, co powinienem sprawdzić, zanim ponownie zdejmę górny kolektor dolotowy, aby lepiej się przyjrzeć?