The Chrysler Minivan Fan Club Forums banner
21 - 40 of 127 Posts
Dzięki za odpowiedź. Zamierzam jeden kupić. Niekoniecznie go zainstaluję.
Ten van ma zabrać rodzinę z SC do Moab, UT latem i nie chcę utknąć w West Bumblefuch, Utah z martwym przekaźnikiem...
Mam 2011 z jednostką plug and play. Moim zdaniem mam ją od co najmniej czterech lat. Jak dotąd jedynym minusem, jaki znalazłem, jest to, że słyszę pompę paliwa, gdy kluczyk jest w pozycji akcesoriów... Więc generalnie unikam używania akcesoriów, chyba że pojazd jest włączony.
Jestem naprawdę oszołomiony. Mam dwa takie vany i wcześniej miałem jeszcze jeden, moja siostra ma jeden... Oczywiście jesteśmy fanami tego pojazdu, ale fakt, że ktoś może zaprojektować i wyprodukować jednostki takie jak jednostka vertical visions... I nikt nie widzi w tym wady konstrukcyjnej i nie poprawia jej w Chryslerze, powala mnie.

Discussion starter · #22 ·
... fakt, że ktoś może zaprojektować i wyprodukować jednostki takie jak jednostka wizji pionowej… I nikt nie widzi w tym wady konstrukcyjnej i nie poprawia tego w Chryslerze, po prostu mnie to oszałamia.
Widzieli to jako wadę. Dlatego istnieją biuletyny techniczne dla Durango i innych. Nie mam pojęcia, dlaczego ten sam biuletyn techniczny nie został zastosowany w DGC.

Mam 2011 z jednostką plug and play. Moim zdaniem mam ją od co najmniej czterech lat. Jak dotąd jedynym negatywnym aspektem, jaki znalazłem, jest to, że słyszę pompę paliwa, gdy kluczyk jest w pozycji akcesoriów.… Zatem generalnie unikam używania akcesoriów, chyba że pojazd jest włączony.
Jestem naprawdę oszołomiony. Mam dwa z tych vanów i wcześniej miałem jeszcze jednego, moja siostra ma jednego… Oczywiście jesteśmy fanami tego pojazdu, ale fakt, że ktoś może zaprojektować i wyprodukować jednostki takie jak jednostka vertical visions… I nikt nie widzi w tym wady konstrukcyjnej i nie poprawia jej w Chryslerze, powala mnie.
Bypass nie zasila pompy w pozycji akcesoriów, tylko w pozycji run. Istnieją 3 pozycje: off, accessory lub run. Jeśli zasilanie włącza się w pozycji accessory, warto dwukrotnie sprawdzić połączenia.

Discussion starter · #24 ·
Och, przegapiłem to. Musi mieć kabel obejściowy i używa przełączanego zasilania gniazda M7. Przenieś koniec M7 do M37.

Obwód obejściowy nie zasila pompy w pozycji akcesoriów, tylko w pozycji pracy. Istnieją 3 pozycje: wyłączony, akcesoria lub praca. Jeśli zasilanie włącza się w pozycji akcesoriów, warto dwukrotnie sprawdzić połączenia.
Image
Nie sądzę, żeby istniał jakikolwiek sposób, aby zepsuć instalację. Mogę się mylić co do słyszenia pompy paliwa, ale pochodzenie dźwięku skłania mnie do myślenia, że mam rację. …Nigdy nie zawracałem sobie głowy niczym więcej niż unikanie pozostawiania samochodu w pozycji akcesoriów.

Discussion starter · #26 ·
Musi być czymś innym. Płyta obejściowa nie łączy się z żadnymi gniazdami bezpieczników akcesoriów.

Mój Dodge Grand Caravan z 2009 roku zaczął przerywanie kręcić rozrusznikiem bez uruchamiania przy pierwszych próbach, ale ostatecznie uruchamiał się. Poszedłem zamówić płytkę od Vertical Visions i odkryłem, że mają teraz kolejną funkcję za trochę więcej pieniędzy (i jest w tej chwili w promocji). Załączam zdjęcie nowego przedmiotu. Oto link do nowej płytki i opisu.

Sienile: Chciałbym usłyszeć Twoje komentarze na temat dodatkowej funkcjonalności tej nowej płytki.

Attachments

Discussion starter · #29 ·
...
Sienile: Chciałbym usłyszeć twoje komentarze na temat dodanej funkcjonalności tej nowej płyty.
Dodatkowe funkcje nie są czymś, czego naprawdę będziesz potrzebować, jeśli już zidentyfikowałeś swój problem i nie jesteś technikiem, który prawdopodobnie będzie ich ponownie używał; pomijając wyłącznik, który może być używany jako środek antykradzieżowy. Ale wyłącznik można łatwo dodać do zewnętrznego układu przekaźnikowego.

Polecam ten model tylko technikom lub osobom, które nie są pewne swojego problemu lub sposobu jego testowania. Tańszy będzie w porządku dla większości ludzi.

Discussion starter · #31 ·
Witaj Nazywam się Mike G, jestem inżynierem w V.V. Cieszę się, że produkty, które budujemy, są używane w terenie. Jeśli mogę komuś pomóc, zapraszam do kontaktu mailowego w każdej chwili dzięki mikespl4180@gmail.com
To świetne rozwiązanie dla tych, którzy nie mogą lub boją się wpiąć zewnętrzny przekaźnik. Powinniście naprawdę popracować nad wprowadzeniem ich do sklepów. Jestem pewien, że zrobilibyście wiele sprzedaży, gdybyście umieścili je na liście, aby pojawiały się, gdy idą do lady z częściami i proszą o przekaźnik pompy paliwa. Niektórzy ludzie woleliby kupić cały TIPM, niż być bez swojego pojazdu przez kilka dni, podczas gdy jest on do nich wysyłany.

• Like
Reactions: 2019GTlife
Sienile, znalazłem kabel obejściowy na Amazonie za 8,59 $ Kabel obejściowy 8,59 $ Czy to to samo, co kabel, który opisujesz? Jeśli tak, może to być przydatne dla kogoś takiego jak ja, kto ma nieco ograniczone umiejętności lutowania.

Teraz kabel obejściowy. Pamiętaj, że jest to tylko do testowania i tymczasowego użytku.
View attachment 68200
Gniazdo M7 ma wyjście kluczowe i wyjście 12 V z akumulatora. Używaj tego gniazda tylko do testowania. Spowoduje to dalszą pracę pompy po wyłączeniu silnika.
Gniazdo M37 ma takie samo wyjście jak fabryczna zewnętrzna naprawa przekaźnika i ma zasilanie tylko wtedy, gdy silnik pracuje lub jest uruchamiany. Użyj tego do awaryjnego obejścia.
View attachment 68202
Możesz wykonać kabel obejściowy z 2 zaczepów bezpiecznikowych ATM. Często są one dostarczane z złączem doczołowym wstępnie zainstalowanym na przewodzie. Usuń go z jednego, zdejmij izolację z przewodu i zaciśnij go na drugim.
Dolny bezpiecznik po stronie idącej do bezpiecznika pompy paliwa M25 musi być pusty, aby uniknąć cofania napięcia do obwodu Run/Start.
Podczas instalacji kabla obejściowego w M37 i M25 strona przewodu zaczepu bezpiecznikowego będzie skierowana w stronę środka TIPM. Nieprawidłowa instalacja w M37 może przepalić bezpiecznik 10A. Nieprawidłowa instalacja w M25 nie zasili pompy paliwa.

Discussion starter · #33 ·
Powinno to działać tak samo, ale często części Amazon używają taniego przewodu, który może nie być odpowiedni do obciążenia. Możesz zrobić własny za pomocą 2 adapterów bezpiecznikowych ATM (marki Bussman dostępne w większości sklepów z częściami samochodowymi). Odetnij i zdejmij izolację z jednego końca i zaciśnij go w drugim, bez lutowania. Należy pamiętać, że kable obejściowe powinny być używane tylko do celów diagnostycznych lub jako tymczasowy zamiennik. Używanie ich przez dłuższy czas może spowodować pożar.

W końcu sam się tym zająłem. Wyciągnąłem kabel obejściowy, wpiąłem nowy przekaźnik. Z jakiegoś powodu mam teraz stałe zasilanie w zapalniczkach. To właśnie stamtąd moje radio pobiera zasilanie, więc moje radio jest również stale zasilane. Pomyślałem, że może po prostu włożyłem bezpiecznik z powrotem w niewłaściwe gniazdo po usunięciu obejścia, ale oba gniazda bezpieczników zapalniczki wydają się dawać te same wyniki.

Discussion starter · #35 ·
Coś jest nie tak. Czy możesz zrobić zdjęcia swoich połączeń? Myślę, że mogłeś wpiąć się w niewłaściwy przewód. Przełączanie właściwych przewodów nie powinno tego powodować.

Należy używać tylko 3 przewodów: #40 brązowy na C1 (czarne złącze z białą powierzchnią) oraz #38 różowy/jasnozielony i #10 ciemnoniebieski/pomarańczowy na C5 (brązowe złącze z zieloną powierzchnią).

Coś jest nie tak. Czy możesz zrobić zdjęcia swoich połączeń? Myślę, że mogłeś wpiąć się w niewłaściwy przewód w którymś miejscu. Przełączanie właściwych przewodów nie powinno tego powodować.

Należy użyć tylko 3 przewodów: #40 brązowy na C1 (czarne złącze z białą powierzchnią) oraz #38 różowy/jasnozielony i #10 ciemnoniebieski/pomarańczowy na C5 (brązowe złącze z zieloną powierzchnią).
Moje połączenia są prawidłowe, a także poprawiłem brakujące cięcie z twojego schematu. Gdybym jakoś zrobił to źle, jest mało prawdopodobne, żebym nadal zrobił to wystarczająco dobrze, aby pompa paliwa działała. Wielokrotnie sprawdzałem moje okablowanie. Bezpośrednim założeniem było to, że nowy przekaźnik był albo normalnie zamknięty, albo uszkodzony w pozycji zamkniętej. Sprawdziłem przekaźnik i jest w porządku.

W każdym razie, nie widzę nawet w schemacie sposobu na cofanie zasilania z tipm b+ do obwodu zapalniczki.

Następnym krokiem rozwiązywania problemów jest po prostu wyjęcie bezpiecznika zapalniczki i sprawdzenie, czy zasilanie ustanie. Po prostu muszę być zbyt zajęty, żeby się tym zająć, w międzyczasie po prostu wyłączam radio za każdym razem, gdy wyłączam vana.

Discussion starter · #37 ·
Brak cięcia? W moim schemacie niczego nie brakuje. Dokładnie w ten sposób wykonywana jest naprawa u dealera i można ją porównać z TSB, aby sprawdzić, czy się zgadzają. Umieściłem to w schemacie tylko po to, aby usunąć wszelkie niejasności i pokazać, jak podłączyć go do standardowego przekaźnika.

Jeśli wszystko jest prawidłowo podłączone, nie widzę, jak miałbyś uzyskać zasilanie w tym obwodzie. Nawet jeśli byłby to niewłaściwy typ przekaźnika lub przekaźnik byłby podłączony do właściwych przewodów w niewłaściwej kolejności, nie widzę, jak miałoby to spowodować.

Brakujące cięcie? Na moim schemacie niczego nie brakuje. Dokładnie w ten sposób wykonuje się naprawę u dealera i można ją porównać z TSB, aby sprawdzić, czy się zgadzają. Umieściłem to na schemacie, aby usunąć wszelkie niejasności i pokazać, jak zostałoby to podłączone do standardowego przekaźnika.
Tak, ponownie przyjrzałbym się TSB. To pokaże ci dokładnie, które cięcie brakuje, a następnie można zaktualizować rysunek. To tylko jedna linia w TSB, więc łatwo ją przeoczyć. Strona 6, krok 9, to przecięcie brązowego przewodu. Strona 9, krok 16, to przecięcie niebieskiego przewodu z pomarańczowym paskiem. Jeśli spojrzysz na schemat, od razu widać, że to drugie cięcie jest potrzebne. Nie chciałbyś, aby przekaźnik Tipm uległ awarii w pozycji zamkniętej i nadal miał ścieżkę do nieprzerwanego uruchamiania pompy paliwa.

Jeśli wszystko jest prawidłowo podłączone, nie widzę, jak miałbyś uzyskać zasilanie w tym obwodzie. Nawet jeśli byłby to niewłaściwy typ przekaźnika lub przekaźnik byłby podłączony do odpowiednich przewodów w niewłaściwej kolejności, nie widzę, jak miałoby to spowodować.
Dokładnie. Zatem jedyną rzeczą, która naprawdę mogłaby być, jest jakiś problem w skrzynce bezpieczników, gdzie istnieje już ścieżka do zasilania obwodu zapalniczki stałym zasilaniem. Co będzie moim pierwszym punktem rozwiązywania problemów, gdy tylko będę miał okazję.

Discussion starter · #39 ·
To cięcie jest zbędne, a to samo osiąga się poprzez usunięcie bezpiecznika M25 dla wewnętrznego przekaźnika pompy paliwa. Pozostawienie go w stanie nienaruszonym daje miejsce do sondowania zasilania pompy paliwa z zainstalowanym przekaźnikiem zewnętrznym. Zapomniałem jednak o tym wspomnieć.

To cięcie jest niepotrzebne, a to samo osiąga się poprzez usunięcie bezpiecznika M25 dla wewnętrznego przekaźnika pompy paliwa. Pozostawienie go w stanie nienaruszonym daje miejsce do sondowania zasilania pompy paliwa z zainstalowanym przekaźnikiem zewnętrznym. Zapomniałem jednak o tym wspomnieć.
Nie trzeba dodawać, że naprawa TSB producenta wyraźnie stwierdza, że należy dokonać tego cięcia.

21 - 40 of 127 Posts