Czy ktoś może mi pomóc zrozumieć różnicę między modelami SXT i GT? Szukam czegoś z rocznika około 2019, ale nie mogę znaleźć żadnych jasnych szczegółów dotyczących różnicy między tymi modelami. Wszelka pomoc byłaby mile widziana. Dzięki!
Od 2011 roku te vany miały jeden silnik, silnik 3.6L Pentastar z 62TE. Ekonomia paliwowa naprawdę sprowadzi się do tego, jak jeździsz, czy używasz zdalnego uruchamiania, jazdy po mieście w porównaniu do jazdy po autostradzie i tak dalej. Realistycznie rzecz biorąc, to ten sam silnik i zakładając, że nic z nim nie jest nie tak, naprawdę powinny uzyskiwać taką samą ekonomię. Zrób zamianę, jestem ciekaw!2019 GT z przebiegiem 16 tys. mil, znajomy kupił jednocześnie 2019 SXT z przebiegiem 40 tys. mil. Wydaje się, że uzyskuje znacznie lepsze zużycie paliwa, ale ja robię krótsze wycieczki. Nie sądzę, aby istniała jakakolwiek różnica w silniku lub układzie napędowym. Może powinniśmy zamienić pojazdy na tydzień, LOL.
OP jest w USA. Istnieje wiele różnic między wersjami kanadyjskimi i amerykańskimi. Jak powiedzieli inni, GT był dostępny tylko dla floty w USA. Było wiele różnic między kanadyjskimi i amerykańskimi modelami SXT (przeglądałem oba i skończyłem kupując kanadyjski).Oto kanadyjska strona Dodge DGC dla modeli z 2019 roku, zapewniająca porównanie modeli.
Choose Your Dodge Vehicle | Dodge Canada
Select a vehicle to customize from our lineup. Build, price, and search local dealer inventory to find your new Dodge vehicle.www.dodge.ca
Nie zawsze GT. Moja żona miała wynajęty SXT na Florydzie (z Dollar/Thrifty), a ja jechałem naszym kanadyjskim SXT. Fajnie było zrobić porównanie przed oddaniem wynajmu.Cały czas wynajmowałem Caravany i zawsze miały one wykończenie GT. USA i Kanada.
Wysłane z mojego iPhone'a przy użyciu Tapatalk
Mój to SXT z 2017 roku i ma czarne skórzano-zamszowe siedzenia, bez materiału.Posiadałem SXT z 2018 roku, a teraz posiadam GT z 2019 roku.
Różnice to:
Wszystko inne wydaje się takie samo, Z WYJĄTKIEM tego, że mój GT nie ma fabrycznego bagażnika dachowego, co jest szkoda... (Rozważam zainstalowanie jednego, ponieważ są przydatne)
- Skórzane/winylowe siedzenia (GT) vs. materiałowe (imitacja zamszu)/winylowe siedzenia (SXT)
- System nawigacji (GT)
- Oświetlenie wewnętrzne LED z większą liczbą, osobno przełączanymi lampami (GT) vs. żarówki w kopule, których nie można włączać indywidualnie (SXT) (ktoś czytający z tyłu byłby oślepiony przez kierowcę, który również musiałby mieć włączone przednie światło)
- Konsola dachowa wewnątrz z wieloma składanymi przegródkami (prawdopodobnie opcjonalne składane ekrany DVD?), z niebieskim "światłem halo" (ściemnianym) dookoła (GT) vs. "zwykły dach" (SXT)
- Wyświetlacz informacji na zestawie wskaźników ma O WIELE więcej danych i funkcji/stron/trybów w GT (w SXT nigdy nie widziałem licznika przebiegu i licznika kilometrów w tym samym czasie, GT ma wiele elementów widocznych jednocześnie z bardziej informacyjnymi (tekstowymi) ostrzeżeniami/danymi
- Podgrzewana kierownica i przednie fotele (tylko GT)
- Automatyczna klimatyzacja (GT) vs. "zwykła klimatyzacja" (SXT)
- System dźwiękowy ma więcej głośników w GT, z lepszym basem
- Przełączalny falownik 120 V w GT
- Przyciemnione reflektory i wykończenie przedniej kratki, jak wspomniano wcześniej
- Czarno malowane felgi aluminiowe (GT) vs. srebrne (SXT) (wzory/kształty kół wydają się inne)
- Chowane osłony przeciwsłoneczne do okien w środkowym rzędzie
Mam nadzieję, że to pomoże i powodzenia.
To jest dokładnie szczegół, na którym mi zależało. Dziękuję za poświęcony czas na zamieszczenie posta. Wygląda na to, że GT jest najbardziej zbliżony do mojego obecnego Routana z 2009 roku. Dzięki!Dla mnie skórzane/winylowe siedzenia (łatwiejsze do czyszczenia) i lepszy/bardziej szczegółowy wyświetlacz informacji z zestawu wskaźników w GT to rzeczy, z których bym nie zrezygnował.
A dźwięk jest po prostu wyraźniejszy/lepszy (lubię intensywny bas, a GT ma to lepiej).
Ale oba są ładne i niedrogie, a jazda/prowadzenie jest mniej więcej takie samo.
Według kanadyjskiej broszury z 2019 roku, GT jest wyposażony w "zawieszenie sportowe", cokolwiek to znaczy. W amerykańskiej broszurze nie ma GT, ponieważ GT było przeznaczone tylko dla floty wypożyczalni.Pobierałem broszury 5. generacji, aby dowiedzieć się o różnych wersjach i opcjach i przysięgam, że GT miało inne i bardziej sportowe zawieszenie.
Ponadto materiałowe siedzenia w moim 25-letnim Grand Voyagerze z przebiegiem 250 tys. mil są o wiele lepsze od jakichkolwiek skórzanych siedzeń, jakie kiedykolwiek widziałem, jeśli chodzi o trwałość. Siedzenie kierowcy wygląda tak dobrze jak pasażera. I super wygodne (mam też 4. generację ze skórą).
A czy Mercedes nie używa sztucznej skóry (jestem za każdym dobrym materiałem).